Over Footmark

Gerrit-Jan Dijkstra Al sinds 1998 bied ik onder de naam Footmark professionele dienstverlening binnen de ICT. Footmark levert op interim-basis kennis en resources binnen uw projecten of organisatie. Geboren en getogen in Friesland woon en werk ik al 25 jaar met name in de randstad, dit hoewel ik regelmatig door het land of internationaal projecten uitvoer of bemiddel.

Mensen omschrijven mij als een IT evangelist in hart en nieren met kennis van zaken. Al vanaf mijn vroege jeugd kwam ik in aanraking met computers en heb de eerste jaren besteed aan het verbeteren van de toen beschikbare home computers en later de PC. Hoewel ik aardig kan programmeren, en dat in mijn vrije tijd nog graag doe (ik heb voor de lol een volledig eigen 64bit Operating Systeem kernel geschreven in Assembler en C), ben ik toch meer het pad van systeem architecturen en netwerken ingeslagen. Met name ben ik altijd vroeg betrokken geweest bij alle Microsoft platformen en was in 1993 de eerste Microsoft Gecertificeerde Engineer (MCSE) in Europa. Naast mijn diepe en breed toepasbare kennis van Netwerken ben ik nog steeds volledig op de hoogte van alle Microsoft Enterprise architecturen en cloud oplossingen, Linux oplossingen en functionele integratie van applicaties, data ware-houses en analyse software.

In a die jaren ben ik betrokken geweest bij het opzetten van verschillende commerciële start-ups in ICT.  In een tijd dat cloud qua naam nog niet bestond heb ik baanbrekende ideeën zoals de Glomos Online Werkplek ontwikkeld en daarvoor meerdere business awards mogen ontvangen. Tijden veranderen en Glomos is nu Totaldesk, een leverancier van extra beveiligde online werkplekken. Door de tijd heen heb ik veel management ervaring opgedaan en veel mensen mogen begeleiden en motiveren. Als projectmanager heb ik veel datacenter en infrastructurele projecten afgerond en als investeerder en adviseur in een import- en distributie organisatie (Minidis) specifiek in slimme en professionele mini-pc’s ben ik regelmatig in het buitenland met name Azië te vinden. Het werken voor opdrachtgevers in projecten of als adviseur vindt ik nog steeds het leukst.

Daarnaast bemiddeld Footmark regelmatig in tijdelijk of vast ICT personeel of management posities.